lördag 23 juni 2018

Återbesök Bilbo

Veckan innan midsommar blev det inget återbesök p.g.a. att veterinären var sjuk. Tyvärr var hon fortsatt sjuk nu i veckan så även det besöket ställdes in. Dock ordnade dem (reseptionisten och en annan ögonspecialist) så att vi fick komma till innan hennes ordinarie arbetstid på torsdagen. En vecka kan jag skjuta upp besöket men två kändes lite väl mycket. Det hade i så fall inneburit att det gått tre veckor mellan besöken och det är lite väl länge med tanke på att det är ett öga som inte mår så bra. 

Dock körde jag in på onsdagen för ett ultraljud på hjärtat så de blev gjort om i fall att Bilbo inte accepterade att undersöka ögat utan att få en lugnande spruta. Ultraljudet visade ett litet blåsljud men inga tecken på hjärtsvikt så det tackar vi för <3 

Undersökningen av ögat gick bra. Hålet på hornhinnan finns kvar men hon kunde nu se en läkningsprocess som pågår och inga "lösa" celler som behövdes "skrapas" bort med en tops eller diamantborr. Trots att hålet fortfarande är kvar får vi ta torsdagens besök som positivt. Så länge man kan se att där är en läkningsprocess är jag glad och nöjd. Om den sen tar en, två eller tre veckor gör ingenting - bara ögat läker. Det är ju inget "vanligt" horninnesår utan det är djupare samt att de nya cellerna inte "fäster" och läker som det annars brukar göra. Men men sakta och säker läkning är som sagt bättre än ingen läkning. Vi fortsätter att medicinera med droppar precis som innan. 

Tratten bär han (fortfarande) med stolthet och den är inget "större" hinder för honom i vardagen. Han är en klippa när han ska få sina ögondroppar och på djursjukhuset möte han alla med samma glädje <3 Jag skulle inte kunna vara en mer stolt matte!

Snart är det VM-time för oss här hemma då Sverige möter Tyskland - "Nothing But Net" - HEJA SVERIGE!


Tills nästa gång... 
Må väl och hoppas ni har en skön midsommarhelg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar