torsdag 18 augusti 2016

Ådi - Återbesök nr 2

Då har även Ådi varit på återbesök gällande sin dubbelsidiga ytterörainflammation. Undersökningen gick över förväntan. Han tyckte inte om det och visst klängde och kämpade han emot men det gick ändå. Vänster öra såg bättre ut. Fortfarande rött och lite svullet men med bara lite sekret. I detta öra har man hela tiden kunnat se trumhinnan. Höger öra har varit värre - svullet och trumhinnan har man inte kunnat se. Idag var det mycket bättre. Fortfarande röd och svullen men trumhinnan gick att se. Även mycket mer sekret än i det vänstra örat. Prov togs och skickades på analys. Vid första besöket var öronen så svullna och känsliga att det började blöda lite när de undersökte men idag är det långt ifrån så irriterat. Skönt att det går på rätt håll i alla fall! 

Fortsatt behandling blir det. En spolning i öronen är med all sannolikhet gynnsam i Ådis läge men för att slippa sövningen som en spoling innebär, provar vi med att fortsätta tvätta höger öra dagligen, vänster öra två gånger/vecka. Fått nya kortisondroppar som ska droppas dagligen i båda öronen samt fortsätta med kortisontabletten som jag gör nu. Återbesök om några veckor. Nu får vi vänta på provsvaren som tar ca en vecka. 

Jag frågade om han inte skulle ha antibiotika men det brukar inte ges vid inflammation i ytterörat då det inte har någon verkan. Nu får vi hålla tumme och tass på att ytterligare steg tas i rätt riktning. Vad som ligger bakom kan som sagt vara allergi av något slag. Dock är det rätt ovanligt i Ådis ålder att man blir allergisk. Men vem vet hur länge Ådi har gått med öroninflammationen då han inte visat några direkta symptom. Vi får se vart det hela bär hän. Förhoppningvis ger skiten med sig och håller sig väck! 

Nu blir det lite OS - friidrott. Tre dagar kvar på semester - ångest -  tiden går grymt fort. Men ja, man ska vara glad över att ha en jobb, vilket jag i det stora hela trivs jättebra med. Men det hade räckt länge med en arbetsdag på 6 timmars som hade klassats som en "heltidstjänst". Jag tror att alla hade blivit vinnare på det i vårt yrke - barn, personal och arbetsgivare. Så vad säger ni - styret i Ystad Kommun - ska ni bli den första kommun som går från ord till handling ;)

Take Care!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar