torsdag 18 augusti 2016

Alfons - återbesök 2 - Ny CT

Min magkänsla var rätt om att Alfons blev allt sämre. Ca en vecka innan återbesöket som vi var på igår fick Alfons tillbaka sina "backningar" med ett huvud nere i golvet. Dock långt ifrån lika ofta som vid förra gången och han har varit piggare "mellan" gångerna. 

Igår var det då dags för en ny CT-röntgen. Alfons skrevs in som vanligt på morgonen mellan 8-8:30. Jag fick ett samtal vid 12-tiden om att det hade varit några akutfall på operation och därför hade Alfons fått vänta. Vid 16-tiden hämtade jag hem en väldigt tagen och trött kille. 

CT:en visade att vätskan hade kommit tillbaka (vilket jag egentligen redan visste med tanke på Alfons beteende de senaste 2-3 veckorna). Återbesöket igår resulterade i en ny operation och spolning. Vätskan som kom ut var av samma karaktär som förra gången - klar och lättflytande eller hur man nu ska förklara den. Prover till analys skickades iväg förra gången men då de kom tillbaka negativa på diverse olika odlingar valdes det denna gång att inte skicka iväg några prover. Alfons har med alla sannolikhet en kronisk inflammation i mellanörat - öroninflammation med andra ord. För att hålla denna i schack måste han äta kortison resten av sitt liv. Nu måste rätt dos ställas in. 

Kortison är aldrig bra men kan det göra honom smärtfri får vi leva med de helt enkelt. Min önskan är nu att det räcker med en så låg dos som möjligt och sen får vi hålla tumme och tass över att Alfons kan leva sitt liv fullt ut i många år till. En fundering är om det finns något jag ska tänka på/kan göra för att stärka hans kropp och förebygga i största mån - mat, motion, rehab, o.s.v. 

När det kommer till vilken kortisondos som blir bra - Om vi utgår ifrån förra omgången är en tablett varannan dag är i alla fall en för låg dos. Skillnaden mellan 1,5 - 1 tablett var inget som märktes av innan dosen trappades ner ytterligare. Men å andra sidan kanske vätskan hade börjat komma tillbaka även då utan att Alfons visade något. Oron är med andra ord inte över än förrän jag vet ATT kortisonet gör verkan och vid vilken dos. 

Ett tack till tjejen i receptionen! En liten liten helande varm känsla i kroppen fick jag idag när jag skulle skriva in Alfons. Tjejen som stod i receptionen hade erfarenhet av rasen då hennes mamma har belgare hemma. Hon tyckte Alfons är en väldigt fin kille ("i form") för att vara 11 år och det var kul att se. Då ska det tilläggas att Alfons just nu är väldigt otrimmad och när han sätter tassarna innanför dörrarna på ett djursjukhus är han allt annat än sig själv. Hans uttryck är typ att han sålt smöret och tappat pengarna.

Medan Alfons var inlagd försökte vi andra njuta av dagen och skingra tankarna - under förmiddagen på Burlövs Brukshundklubb i ett härligt väder och ett skönt lugn. På eftermiddagen blev det en tur hem till mamma och Ulf.

Idag är det dags för Ådi och hans återbesök. Undersökningen kommer inte vara smärtfri och lätt då Ådi bokstavligen får panik och håller på att krypa ur skinnet bara de tar tag in instrumentet. Det blir värre för varje gång. Vi kan bara hoppas på att kortisonet har gjort verkan och att svullnaden har lagt sig. Vad som har orsakat hans öroninflammation får tiden utvisa. Efter googlande är allergi en rätt vanlig orsak till återkommande öroninflammation i ytterörat. Men vi får se helt enkelt vad dagens besök ger. Kan de inte undersöka honom ordentligt får han skrivas in för att få sedering men jag hoppas hoppas verkligen att detta inte måste göras. Jag är grymt trött på allt som har med veterinärbesök att göra. Djursjukhuset känns som vårt andra hem just nu och det är aldrig roligt. Det tär mentalt att hela tiden ha detta över sig utan se något slut :(

Lite bilder från dagen -  några bilder är i repris då de redan har publicerats på fb...

Lite fika är alltid gott...

Mys på appellplanen...

Spaning på G...


                                 Inskrivningsdags...                        En trött och tagen Alfons på G hemåt...


Take Care!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar