torsdag 4 augusti 2016

Återbesök...

Jag har också varit på återbesök, både med Alfons och Ådi i Ystad. Efter att jag strulat med Malmö, angående att jag vill ha samma veterinär till Alfons på återbesöket som opererade honom, sedan dagen efter operationen och i ca två veckor fram gav jag upp. De ringde helt enkelt inte tillbaka så jag tog luren och ringde till Ystad. Det första hon säger som svarar är att hon ska se när veterinären som träffade Alfons allra första gången har en ledig tid. Jag kunde inte hålla mig utan sa då, tänk om alla inom samma koncern tänker samma. I Malmö gör de då inte det. Vi fick i alla fall tid hos samma veterinär i Ystad. 

Det ska då sägas, att jag har skrivit ett brev till koncernen om att deras tänk är det sämsta utifrån många aspekter. Den enda aspekt som gynnas, kan jag tänka mig, är ekonomin då man kan fylla tiderna till max och inte har "råd" att ha "öppna" tider för ex. återbesök. Brevet är dock inte inskickat än utan jag funderar på att "fylla på" med min upplevelse med återbesöken med innan jag skickar iväg det men vi får se. Observera att jag absolut inte blivit illa bemött av någon personal utan det är organisationen som jag är kritikisk mot. 

Väl där är det första hon säger är "att hon kan inte göra så mycket mer än bara kolla igenom Alfons då hon inte kan veta hur specialistveterinären tänkt som opererat honom. Journalen gav ingenting heller". Återigen kunde jag inte hålla mig utan öppnade munnen och ifrågasatte vad jag då gjorde på ett återbesök som inte involverade specialisten i Malmö. Precis detta har jag haft en diskussion kring med dem och jag har försökt att nå veterinären men inte fått någon respons. Lite ågren har jag för att hon fick stå till svars. Hennes insats är jag helnöjd med men det är tydligt att koncernen bara vill att vi ska punga ut pengar och det måste bli ett stopp på det. Om vi djurägare inte reagerar och agerar så kommer det definitivt inte att hända något. Veterinären i Ystad skulle i alla fall göra ett försök att få tag på specialisten i Malmö och förhoppningvis kunde hon nå honom, vilket hon gjorde då han ringde tillbaka inom någon dag. 

Besöket i sig gick väl sådär. Alfons ytteröra såg fint ut men ja, det är mellanörat som är hans problem. Inget hål på trumhinnan syntes längre efter spolningen som gjordes. Penicillinkuren har han ätit klart efter besöket och kortison är även det borttaget. Dock tycker jag att Alfons har blivit allt sämre igen :( Han är pigg och vill hänga med men jag tycker att han har "tappat" sin hållning och linjen från huvudet - nacken - rygg har blivit alltmer rak igen, lite hägnades med huvudet. Inte så illa som det var innan med huvudet enda ner i golvet och backningarna men min känsla är att vi är på väg dit igen. Min magkänsla säger att kortisonet gjorde att Alfons mådde bra och var, om inte helt så nästan helt, smärtfri. Jag har sökt specialisten i Malmö för att få veta vad de exakt gjorde CT-röngen. Om det "bara" blev skallen eller de fortsatte ner mot nacken/ryggen. Han ska ringa tillbaka idag eller imorgon. På tal om specialisten - han ringde upp mig efter att veterinären i Ystad hade pratat med honom. För att se om Alfons är helt frisk och att öroninflammationen har läkt ut måste en ny CT röntgen göras, vilket vi ska in på i mitten av augusti. Om det fortfarande är problem kommer samma procedur att äga rum. Återigen kan jag inte undvika att ställa frågan varför första återbesöket gjordes då de ändå inte kan se något gällande mellanörat utan en CT-röngen. Kunde man då inte kollat allt vid ett och samma tillfälle? 

Ådis öron var knappt märkbart bättre :( Fortfarande väldigt röda, svullna och irriterade. Vi ska fortsätta att tvätta en gång per dag samt ge örondroppar. Ådi har också fått kortisontablettet i förhoppning om att svullnaden lägger sig och vid nästa besök ska de kunna se trumhinna. Han är dock inte påverkad av det utan är som vanligt, vilket är väldigt skönt! Återbesök om ca två veckor. När det gäller Ådi kan jag ha överseende med att vi inte fick samma veterinär båda gångerna för han har, vid tillfället, inte någon direkt sjukdomshistorik som Alfons har. Dock börjar han få en nu och då bör samma veterinär ha hand om fallet för att kunna ha koll på vilka insatser som är gjorda, tanken med dessa insatser o.s.v.

Vi får se vart detta leder. Jag väntar som sagt på att specialistveterinären ska ringa imorgon. Min undran är om det finns möjlighet att sätta in kortison igen eller det "förstör" för mycket vid en CT-röntgen. Det gör bara grymt ont i mattehjärtat att se att han har ont :(

Nu till något trevligare - matresan :) Ikväll var vi på Löderups Strandbad och åt "lax och skaldjursbuffé". Det var riktigt tryck och långa köer till maten. Tyvärr kan inte alla vad det innebär att stå i kö och vänta till sin tur. Det kan våra två-åringar på jobb bättre kan jag säga! Trist att det sedan klagas på "dagens ungdom".  Kvällen blev i alla fall lyckad med god mat och bästa sällskapet <3



Nu blir de lite tv-tittande och sedan kallar sängen. Imorgon ska det sista förberedas innan dagen D är kommer för tävlingen. Måtte allt bara flyta på och med väder som är ok (d.v.s. utan storm och regn). Det kommer bli intensiva dagar, tur man har semester nästa vecka :)


Take Care!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar