lördag 22 juli 2017

SEMESTER - Griffonträff

Semestern har anlänt! Fyra veckor av att bara vara och ta dagen som den kommer har vi framför oss och det är så underbart <3 

Vi börjar vår semester med griffonträff hemma hos Mona-lisa som har Rottmore´s Kennel. Det var länge sedan vi var med på en griffonträff. Inte för att vi inte har velat men omständigheter såsom avståndet dit, planerat annat för dagen o.s.v. har ställt till det. Dessutom är det inte alltför ofta som griffonträffar arrangeras, tyvärr. Men idag blev det av och om räkningen stämmer var vi 25 griffoner på plats. Många Petit brabancon och då svarta eller B/T. Vad jag kunde räkna var vi sex belge varav tre är då mina små lakritstroll. Det är något speciellt att se så många små underbara liv tillsammans - mycket glädje på ett och samma ställe. Även vädrets makter visade sig från sin bästa sida idag - lovely! 

Efter att hundarna hade fått träffa varandra i en av Mona-lisas hagar begav vi oss upp till Grundsjön där vi grillade korv. Efter att ha ätit och "minglat" en stund begav vi oss neråt igen. Det blev en runda på totalt ca 7 km. Vi hade vagnen med oss, främst för om Bilbo (med sin tass) eller Alfons behövde åka en stund men också för att den är skön att ha hundarna i när vi ska äta. Avkopplande både för de  tre små då de kan vila en stund men också för oss så vi kan äta i lugn och ro. Dessutom är den väldigt bra att packa i :) 

Lite foto hann vi med att ta. Dock kom kameran upp lite sent så de fotona som är tagna i hagen är precis när vi har eller håller på att samla ihop oss för att börja promenaden. Tyvärr är är därför de flesta hundarna kopplade i fotoögonblicket. 




















På väg hem körde vi inom Åhus och besökte glasskiosken på torget. Två kulor doppade i choklad njöt jag av i solens värmande strålar! Man kan inte klaga på glasstorleken i.a.f. :) 


Även de unga gråsparvarna fick smaka lite...



Väl hemma igen är vi alla nöjda med dagen! Dogsen sover gott - snarkandes bredvid oss <3


Tills nästa gång...
Må gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar