tisdag 25 juli 2017

Inte bara tråkigheter . . .

För typ ett år sedan fick "fb-tummen" inta en ofrivillig vila. Hemsidan flyttades då över till ett nytt webbhotell och bloggen tog en ett liten sving uppåt då tiden lades på detta istället för på fb. Men "fb-tummen" återvände och ja, inläggen blev fler och fler där igen. De inlägg som görs här på bloggen tenderar till att enbart handla om "tråkigheter" i form av veterinärbesök. Men det speglar inte hela vår vardag - tack och lov <3

En helg i maj var vi, tillsammans med andra griffoner och en chihuahua på noseworkskurs på Hundnosen. Nosework har jag och Bilbo provat på innan men Alfons och Ådi har jag "bara" tränat själv här hemma. Jag gick med alla tre så det blev en väldigt intensiv helg för mig men det fick jag ta.  Det är spännande att se när grabbarna förstod vad det hela gick ut på. Alfons är tyvärr väldigt matfixerad (accelererat sedan han började gå på kortison), vilket gör att han använder hjärnan (hela repertoaren av shapingskills tas fram) istället för att "slå på" nosen. Men vi jobbar sakta men säkert framåt :) 







Vi i gruppen hade en återträff hemma hos Eva. Kul och spännande att se hundarna igen. Alfons hade samma "mode" som på kursen när vi gick på urvalsbanan men när kartongerna kom fram funkade det bättre. Ådi och Bilbo jobbade på bra, både på urvalsbana men även på kartongerna. Det är spännande att se hur de alla tre har olika beteende när de "jobbar" och ska hitta rätt kartong. Dock är det svårt för mig att hinna "se" och lägga märke till deras individuella tecken men träning ger färdighet. Vi hoppas på att det blir fler träffar med gruppen :)





Vi har också haft övernattningskompisar - Sune och Håkan då deras matte var iväg. Det blev bl.a. promenader i skogen, på stranden och lite agilityträning. 

Bäst att säkra så man får följa med :) 

Vänster: Bäst att hålla koll på tåget som kommer...





Vi har ett litet projekt (både själva men också tillsammans med familjen Larsson) där vi ska besöka nya platser att promenera i. Upptäcka vår fina natur som vi har runt omkring oss och finna nya smultronställen - Tipsen på olika platser hittar ni på hemsidan under HundAktivering - PromenadTips :) 
Åhus

Hundalandet i Brösarp


Fyledalen

Christinehofs Ekopark

Drakamöllan

Bokskogen


Tills nästa gång...
Må väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar