onsdag 15 juni 2016

Alfons rehab, tillfälle 3

Idag har vi då varit på tur till Malmö för Alfons tredje besök hos Marie. Som vanligt var Alfons den som var minst road över att se henne men gick dock fram och tillät henne klappa/massera lite som "hälsning" när vi kom. Ådi var som vanligt - på G med stort G. Bilbo är fortfarande lika säker på att alla människor är där för hans skull och det är han som ska stå i centrum. Men ack vad besvikna dessa två herrar blev - igen. Lagom mot slutet gav dem upp och lugnet la sig. Måste hitta en ny och bättre strategi när vi är där - för alla parter skull. Antar att jag får ta med fällen för att "området" där de ska vara blir tydligare samt kanske något tuggben för lite sysselsättning. Godis som fångar deras uppmärksamhet leder förhoppningvis till att de varvar ner fortare är ett annat alternativ. 

Till herren som absolut inte vill står i centrum när vi är där men som måste. Han blir allt piggare och piggare här hemma i vardagen och när Marie masserar kommer hon djupare och djupare ner. Dessutom ser Alfons allt mindre besvärad ut. Dock upplever jag att han fortfarande ömmar på samma punkter. Förutom massage, laser, akupunktur och vibrationsplatta fick Alfons idag gå på vattenbandet (water treadmill) en kort stund. Efter vattenbandet blev det djupare massage och akupunktur. Marie satte i tio nålar och samtliga satt i under hela behandlingstiden - plötsligt händer det :) Vi får också sätta igång med korta promenader på 10 min - tummen upp - äntligen ytterligare ett litet (fysiskt) steg framåt! Nu håller vi tumme och tass att kurvan för Alfons tillfrisknande fortsätter i denna riktning! 

Water Treadmill

Vibrationsplatta m. akupunktur

Alla nålar sitter kvar - tummen upp! 


Det är jobbigt att vara på rehab. Alfons sover djupt, liggandes på fällen och sönerna sussar gott i vars en bädd med nya fällar i (mjukt och skönt)  <3 



Kvällen bjuder på lite vardagssysslor innan soffan kallar. I-landsproblem, tufft val ikväll - OnsdagsTV m. Bones - NCIS - NCIS LA eller fotboll? Det hela kommer säkerligen att sluta med en tvåbent och tre fyrbenta sussandes gott i soffan ;)


Tills nästa gång...
Må gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar