onsdag 29 juni 2016

Upp som en sol - ner som en pannkaka

Jag har under några dagar haft en magkänsla gällande Alfons som inte har varit lika positiv som innan. Sen är jag ju nojig och analyserar sönder varje rörelse men något har helt enkelt inte stämt. Det har varit hans sätt att stå på när han är helt stilla. Igår fick jag min magkänsla bekräftad. Huvudet nerböjt (dock inte lika lågt ner som innan), ryggen lite i svank, stöd för ryggen när han sitter och vid ett till tillfälle la han även in backen. Han kommer heller inte lika djupt ner när han stretchar/sträcker ut frambenen. Dock är han fortfarande avslappnad och kommer "till ro"och går och lägger sig precis som innan, vilket han inte riktigt gjorde när det var som värst. Han är också lika pigg när jag kommer hem och gör rörelser som han inte har gjort på ett bra tag. Han har också fått massage samt stretching av oss, vilket han verkar tycka om och må bra av. 

Vad som ligger bakom detta bakslag är som vanligt svårt att sia om. Jag hann inte utöka promenaderna så de kan vi utesluta. Han har fått gå lite mer i trapporna, både upp och ner (innan bar vi ner honom medan han gick upp själv), vilket vi självklart har backat på så nu får han bara gå upp själv igen. På förra rehabtillfället under akupunkturen träffade Marie "mitt i prick", där Alfons är öm , med nålen. Kanske detta satte igång en process. Men som sagt jag har ingen aning utan detta är bara rena spekulationer. Vi ska till Marie i slutet av denna vecka. Jag hoppas hon får rätsida på problemet/en som har uppstått så vi kan vända detta bakslag och gå framåt igen. Jag tycker dock "peppar peppar ta i trä" att Alfons är lite piggare ikväll än igårkväll. 

Idag åkte vi ut på klubben för att få behandling av Niels. Jag fick behandling på min fot som spökar, både Ådi och Bilbo fick en genomgång av hela kroppen och Roger fick för hans axlar och nacke. Alfons fick som planerat inte någon behandling. 

Innan besöket hos Niels, tog vi tillfället i akt när regnet hade slutat och solen tittade fram, för lite miniträning. Det blev någon slalom och tunnlar för Ådi och Bilbo. Alfons fick lite fotgående samt lite sitt-ligg-stå övningar, vilket han inte har reagerat negativt på (tumme upp). Båda "småpojkarna" satte slalomen (tummen upp). 

Resten av kvällen tillbringades hemma och mys i soffan då det är tv-onsdag :) 


Tills nästa gång...
Må  väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar