måndag 6 juni 2016

Alfons rehab

Många som känner oss vet att Alfons har varit lite krickig på senaste tiden. För att ta det lite snabbt från början...

Bakgrund: Alfons hoppade ner från vår säng och landade lite fel. Han visade dock ingenting just då men ca två dagar senare började han bli orolig, hålla huvudet ner mot golvet och i vissa lägen - även lägga in backen tills han kände stöd för ryggen/baken. Jag besökte Niels (behandlare) som vi går kontinuerligt till och det han kunde känna var att Alfons var väldigt stel i kroppen. Dock kände han ingen skada utan det satt muskelärt. Efter besöket hos Niels blev Alfons lite piggare. Dagen efter stötte han tyvärr emot litegrann med sidan (absolut inget hårt) när vi skulle gå in och då kändes det som att vi var tillbaka på ruta ett. Besök hos Niels igen ngn dag efter och även denna gång blev Alfons lite piggare. Dock blev det värre igen efter några dagar och han backade mer än någonsin. Då blev det vetten. Vetten kände igenom honom. Han visade inga tecken på smärta när hon klämde och kände samt att alla reflexer fanns där. För denna gång, återstod det bara blodprover. Svaren fick jag på kvällen och allt såg jättefint ut. Hon rådfrågade sina kollegor dagen efter och de kom fram till att en CT-röntgen var aktuellt. Jag ringde och fick förhandsbesked från försäkringbolaget och bokade tid. Dock blev det inte aktuellt förrän efter helgen. Under helgen piggnade Alfons på sig och efter en diskussion med vetten sköt vi upp CT-röntgen och det blev sjukgymnastik till en början. Eftersom att jag helst inte vill söva Alfons var det en liten lättnad att CT-röntgen inte blev av. Men skulle det nu visa sig att han inte blir bättre av sjugymnastiken finns där inget annat val än att genomgå CT-undersökningen. Undersökningen i sig är väl inte så farligt utan det är mest det att Alfons har vid tidigare tillfällen varit svår att väcka, dessutom är han snart 11 år och har ett åldersblåsljud på hjärtat. Eva har även vid två tillfällen kört healing på Alfons. Hur healing fungerar är inget jag kan förklara men det som är intressant är att både Niels och Eva, oberoende av varandra, beskrev exakt samma punkter där Alfons har/hade ont. Båda två nämnde även att han hade lite besvär med magen. 

Här är vi nu: I onsdags var det då time för första besöket hos sjukgymnasten. Hon kände igenom honom och då fram till följande: Väldigt stel i vänster sida. Belastar inte på frambenet fullt ut. Är besvär när han ska vrida på nacken/huvudet åt vänster. Hon arbetade sig längre och längre ner i muskulaturen och Alfons blev ngt mjukare. Hon körde med laser (tror jag det var) samtidigt som Alfons satt på vibrationsplattan. Vad som exakt är fel kan hon inte avgöra i dagens läge. Det kan var första revbenet på vänster sida som har låst sig men det kan också vara ett litet diskbråck i nacken som måste läka. Skulle det har varit så pass att en operation skulle vara på tal borde han visa mycket mer smärta i olika lägen. 

Vi får se vart detta leder. Nästa tillfälle är imorgon. Sedan ska vi träffas en gång i veckan fram till midsommarveckan. Därefter får omvärdera var vi står och hur vi ska fortsätta Alfons rehab. 

Två blogginlägg på en och samma dag - wow - det är 100% mer än på hela 2015 :)

Till nästa gång...
Sköt om er!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar